hospital_image

Uterine fibroids

Myomectomy

1 day(s)

OTA-Jinemed Hastanesi

Turkey

BAKSU Alparslan

Prof. Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum

Prof. Dr. Alparslan Baksu 1988-1992 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında ihtisas eğitimini tamamladı. 1993-2012 yılları arasında aynı hastanede Başasistan olarak görev çalıştı. 1998-2002 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri Merkezi Doğumhane Koordinatörlüğü ve 2004-2008 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri Merkezi Ameliyathane Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 2007 yılında Toronto Üniversitesi, Princess Margaret Hastanesi, Jinekolojik Onkoloji Bölümünde gözlemci olarak bulundu.

Read more
40
36
Next: BAKSU Alparslan
 


OTA-Jinemed Hastanesi
Myomectomy
https://www.bookingclinic.com/sites/default/files/styles/result_list/public/treatments/images_1.jpg?itok=8iPWpdhd

Uterusun kas hücrelerinden köken alan iyi huylu tümörler myom olarak adlandırılır. Myomlar kadın üreme sisteminde en sık karşılaşılan tümörlerdir.

Her 4-5 kadından birisinde büyük ya da küçük bir myom bulunmaktadır.  Myomlar genelde herhangi bir belirti vermezler ve rutin incelemelerde saptanırlar ve bu nedenle tedavi edilmeleri de gerekmez. Düzenli kontroller ile büyüklük ve durumlarının takip edilmesi genelde yeterli olur. Bu kitleler menopoz sonrasında durgun bir döneme girerler ve artik büyümezler, tam tersine küçülme eğilimi gösterirler. Belirti vermeleri durumunda en sık karşılaşılan yakınma adet kanamalarının fazla olması, ve buna bağlı olarak gelişen kansızlık yani anemidir. Myomlar bazı durumlarda kısırlığa ya da tekrarlayan düşüklere neden olabilirler. Myomun konumu infertilte olan ilişkisini belirler. Tüplerin rahim ile birleştiği kornual alana yakın yerleşmiş olan myomlar tüplerin geçirgenliğini etkileyebilirken, endometriumun düzenini bozan myomlar embryonun yerleşmesi ve gebeliğin devam etmesini olumsuz şekilde etkileyebilirler. Yine myomlara bağlı olarak doğum sonrasında kanama fazla olabilir, rahim yeteri kadar kasılmayabilir. Myomların neden olduğu bir başka yakınma da bası nedeni ile görülen ağrı ve komşu organ etkileridir. Çok büyük myomlar karında şişliğe yol açabilir.

4700 OTA-Jinemed Hastanesi
OTA-Jinemed Hastanesi

bestvalue
Myomectomy
4700 €
Private price
Your Doctor
BAKSU Alparslan
Your room
Patient Room
Pick your preferred date
Pick your preferred date

  • No charge is required at this stage of your request.
  • Only when your request is accepted by the Clinic you will be asked to pay 10% of treatment cost as an advanced payment to secure your booking
  • The remaining amount will be paid directly to the Clinic the day you check in.

Use our innovative comparison tool to find the best for your needs.