Οροι χρήσης - Πολιτική Απορρήτου

Οροι χρήσης

(Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2018)

Διαβάστε παρακαλώ προσεχτικά τους παρακάτω όρους πριν κάνετε χρήση της ιστοσελίδας www.bookingclinic.com.

Η πρόσβαση και η χρήση της Ιστοσελίδας εξαρτάται από την αποδοχή και τη συμμόρφωση στους παρόντες Όρους οι οποίοι ισχύουν για όλους τους επισκέπτες, τους χρήστες και άλλους που κάνουν χρήση της Ιστοσελίδας μας.

Με την πρόσβαση ή τη χρήση της Ιστοσελίδας, συμφωνείτε ότι δεσμεύεστε από αυτούς τους Όρους. Εάν διαφωνείτε με οποιοδήποτε μέρος των Όρων τότε σε καμία περίπτωση μην κάνετε χρήση αυτής της Ιστοσελίδας.

1.ΟΡΙΣΜΟΙ

"BookingClinic" είναι η εταιρία με εμπορική επωνυμία Κ.C. Booking Clinic Services LtD, που εδρεύει στην Κύπρο, καταχωρήθηκε δε στα Βιβλία Εταιριών της Κύπρου με Αριθμό Μητρώου HE366022, και με κύριο αντικείμενο αυτό του παρόχου διαμεσολάβησης και κρατήσεων υπηρεσιών υγείας.

"Web Site" σημαίνει την ιστοσελίδα με το όνομα bookingclinic.com

"Ιστοσελίδα η Ιστοχώρος η Ιστότοπος" της BookingClinic" είναι ο ιστοχώρος μέσω του οποίου πραγματοποιείται η έρευνα, η ενημέρωση, η επιλογή και η κράτηση της Κλινικής, καθώς και η πληρωμή της προκαταβολής από τον ασθενή.

"Κλινική" θεωρείται το κέντρο παροχής επαγγελματικών ιατρικών υπηρεσιών για την διάγνωση η/και θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών. Με τον όρο αυτόν ενδεικτικά εννοούνται οι γενικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, οι μονάδες υποβοήθησης και αναπαραγωγής, οι οφθαλμολογικές κλινικές, οι μαιευτικές κλινικές, οι μονάδες πλαστικής αισθητικής χειρουργικής, κλπ.

"Ασθενής" ορίζεται ο επισκέπτης του Ιστοχώρου BookingClinic καθώς και εκείνος που μέσω της BookingClinic νοσηλεύεται στην Κλινική.

"Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής" σημαίνει η εγγύηση που παρέχεται από την Κλινική με σκοπό  να προσφέρει χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την ιατρική υπηρεσία που θα παρασχεθεί στους ασθενείς που κάνουν κράτηση για νοσηλεία μέσω του ιστοχώρου της BookingClinic σε σχέση με την τιμή που θα προσφερόταν σε οποιονδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο για την αντίστοιχη ιατρική υπηρεσία.

"Extranet" είναι το online σύστημα, στο οποίο έχει πρόσβαση η κάθε Κλινική μέσω του ιστοχώρου της BookingClinic.com  και μέσω του οποίου παρέχεται δυνατότητα προσθήκης αρχείων, αλλαγών, ελέγχου δεδομένων, ανανεώσεων ή/και τροποποιήσεων των παρεχόμενων πληροφοριών συμπεριλαμβανομένων τιμών), κλπ.

"Δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας" ή πνευματικά δικαιώματα ή copyright"σημαίνει ότι οι πνευματικοί δημιουργοί, με την δημιουργία του έργου, αποκτούν πάνω σ` αυτό πνευματική ιδιοκτησία, που περιλαμβάνει, ως αποκλειστικά και απόλυτα δικαιώματα, το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του έργου (περιουσιακό δικαίωμα) και το δικαίωμα της προστασίας του προσωπικού του δεσμού προς αυτό (ηθικό δικαίωμα).

"Υπηρεσία" σημαίνει το online σύστημα της BookingClinic για κρατήσεις Κλινικών, μέσω του οποίου οι Κλινικές μπορούν να διαθέσουν συγκεκριμένα πακέτα νοσηλείας θεραπείας για κράτηση, και μέσω του οποίου οι Ασθενείς μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε αυτές τις Κλινικές.

Ανωτέρα Βία (act of God, force majeure)" σημαίνει  το παρακωλυτικό γεγονός εκπλήρωσης της σύμβασης που ήταν απρόβλεπτο και τυχαίο και δεν μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να αποτραπεί ούτε με ενέργεια άκρας επιμέλειας και σύνεσης. Τυχαίο γεγονός είναι αυτό που δεν προβλέφθηκε ούτε μπόρεσε να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί από τον μέσο συνετό άνθρωπο, του οποίου η επέλευση, ως εκ της φύσεώς του, είναι για τις ανθρώπινες δυνάμεις απρόβλεπτη και αναπότρεπτη και έχει επηρεάσει τους Ασθενείς και τις Κλινικές. Καθιστά δε αδύνατο στους Ασθενείς να εισαχθούν στην Κλινική για προγραμματισμένη θεραπεία, επέμβαση ή νοσηλεία.

Μεταξύ τέτοιων συμβάντων αναφέρονται ενδεικτικά τα ακόλουθα: Φυσική καταστροφή, ηφαιστειακή έκρηξη, πυρκαγιά, πράξεις πολέμου, εχθροπραξίες ή οποιαδήποτε τοπική ή εθνική έκτακτη ανάγκη, εισβολή, συμμόρφωση με οποιαδήποτε διάταξη ή αίτημα εθνικών, περιφερειακών, λιμενικών, δημοτικών ή άλλων αρχών, κυβερνητικών ρυθμίσεων ή παρεμβάσεων, στρατιωτική δράση, τρομοκρατία, βιολογική ή χημική απειλή, εξέγερση, απεργία, εμφύλια ταραχή, περιστολή των μέσων συγκοινωνίας, κλείσιμο αεροδρομίων ή άλλα έκτακτα και καταστροφικά γεγονότα.

2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ (WHO WE ARE)

Η Κ.C. Booking Clinic Services Ltd με την εμπορική επωνυμία BookingClinic, είναι μια διεθνής Ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τον ασθενή που χρειάζεται να εισαχθεί σε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία.

Είναι το εργαλείο/μέσο για να βρείτε, συγκρίνετε, και κάνετε κράτηση στην καλύτερη Κλινική με παράλληλη εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Η BookingClinic είναι μια ελεύθερη, φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα που παρέχει ενδελεχείς και συγκρίσιμες πληροφορίες για το ιατρικό προσωπικό και την Κλινική (εμπειρία, υπηρεσίες νοσηλείας, αξιολόγηση, βαθμό ικανοποίησης των ασθενών, κόστος και ακόμη περισσότερα).

Είναι ένα ισχυρό συμβουλευτικό εργαλείο που ενισχύει και διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο οι Ασθενείς επιλέγουν τη νοσηλεία και τη θεραπεία τους και τελικά κάνουν κράτηση σε Κλινική και με γιατρό της επιλογής τους. H παροχή, με τον τρόπο αυτό, διαφάνειας, προσβασιμότητας και αξιολόγησης των ιατρικών υπηρεσιών, έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα παρέχονται απευθείας από τις Κλινικές. Η BookingClinic δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από τις Κλινικές και ως εκ τούτου δεν εγγυάται την ποιότητα, την ασφάλεια ή τη νομιμότητα αυτών.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τοποθεσία Web δεν πρέπει να θεωρούνται και να χρησιμοποιούνται ως διάγνωση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές προτρέπουν τους επισκέπτες να διεξάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις Κλινικές και τις υπηρεσίες προκειμένου να λάβουν ολοκληρωμένη γνώση της θεραπείας, εξέτασης ή νοσηλείας που απαιτείται για την περίπτωσή τους.

Η παροχή των πληροφοριών στους χρήστες, δεν δημιουργεί καμία συμβατική υποχρέωση μεταξύ του χρήστη και της BookingClinic.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

3.1 Πληροφορίες Κλινικών

3.1.1 Οι παρεχόμενες από τις Κλινικές πληροφορίες που έχουν συμπεριληφθεί στον ιστοχώρο της BookingClinic περιέχουν υλικό (μεταξύ άλλων εικόνες, φωτογραφίες βίντεο και περιγραφές) σχετικά με αυτές και ειδικότερα σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις αντίστοιχες θεραπείες και διαδικασίες αποκατάστασης, τις εξετάσεις, τις παροχές, τις υπηρεσίες και τα διαθέσιμα προς κράτηση δωμάτια, καθώς επίσης και τις τελικές τιμές (συμπεριλαμβανομένων όλων των ισχυόντων φόρων, των εισφορών, των πρόσθετων επιβαρύνσεων και τελών) και τις λοιπές πολιτικές και περιορισμούς αυτών . Για τις παραπάνω πληροφορίες και το εν γένει υλικό τα οποία ναι μεν ακολουθούν τα πρότυπα που παρέχονται από την BookingClinic αλλά όμως η BookingClinic δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη.

3.1.2 Κάθε Κλινική που συνεργάζεται με τον Ιστοχώρο έχει δεσμευθεί ότι όλες οι Πληροφορίες που εισάγει είναι σε κάθε περίπτωση αληθείς, ακριβείς και όχι παραπλανητικές. Η κάθε Κλινική μπορεί να ενημερώνει, όσο αυτό είναι απαραίτητο τα στοιχεία της και να κάνει αλλαγές μέσω του Extranet όταν επιθυμεί.

3.1.3 Όλες οι αλλαγές, ενημερώσεις ή / και τροποποιήσεις των Πληροφοριών της κάθε Κλινικής  (συμπεριλαμβανομένων των τιμών) γίνονται απευθείας από την Κλινική και on-line μέσω του Extranet.

3.2 Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής και Διαθεσιμότητας

Κάθε Κλινική εγγυάται για τη τήρηση της τιμής προς τον ασθενή για την συμφωνημένη υπηρεσία. Εγγυάται επίσης για την εξασφάλιση της καλύτερης τιμής για την ίδια επέμβαση ή θεραπεία ή νοσηλεία, για τον ίδιο ιατρό που πραγματοποιεί την επέμβαση, για τον ίδιο τύπο δωματίου, και για τις ίδιες ημερομηνίες κράτησης σε σχέση με τις τιμές που θα προσέφερε σε οποιονδήποτε άλλον φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα της ζητηθεί

3.3 Διαδικασία Κράτησης.

3.3.1 Αφού γίνει η αίτηση κράτησης στην Ιστοσελίδα από τον Ασθενή, η Κλινική λαμβάνει από την BookingClinic email ενημέρωσης για το αίτημα συγκεκριμένης κράτησης. Η BookingClinic δε φέρει ευθύνη για την ορθότητα και την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχει ο Ασθενής (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των πιστωτικών καρτών) και δεν είναι υπεύθυνη για την πληρωμή των σχετικών με την (online) κράτηση υποχρεώσεων του Ασθενή.  Η Κλινική υποχρεούται σε διάστημα εικοσιτεσσάρων (48) ωρών να απαντήσει στον Ασθενή για την διαθεσιμότητα στην ημερομηνία που έχει ζητήσει. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας αντιπροτείνει νέα ημερομηνία. Η κράτηση οριστικοποιείται όταν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Ασθενή και στην Κλινική. Για την οριστικοποίηση της κράτησης από την Κλινική, ο Ασθενής καταβάλλει την προκαταβολή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία Ασθενούς - Κλινικής για την ημερομηνία η αίτηση για κράτηση ακυρώνεται.

3.3.2 Κάθε Κλινική είναι υποχρεωμένη να δέχεται τους Ασθενείς ως συμβαλλόμενο μέρος και να χειρίζεται τις online κρατήσεις, που περιέχονται στην Ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμπληρωματικών πληροφοριών και/ή επιθυμιών που γνωστοποιούνται από τον Ασθενή.

3.3.3 Πέραν των χρεώσεων που περιλαμβάνονται στην επιβεβαιωμένη κράτηση, η Κλινική δεν θα πρέπει να χρεώσει τον Ασθενή οποιαδήποτε επιπλέον κόστος διεκπεραίωσης/διαχείρισης της πληρωμής (για παράδειγμα, χρέωση πιστωτικής κάρτας). Για τυχόν οποιεσδήποτε επιπλέον χρεώσεις μπορεί να προκύψουν από την στιγμή της εισαγωγής του ασθενούς και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του η κλινική οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τον ασθενή πριν αυτές πραγματοποιηθούν και να πάρει τη σύμφωνη ενυπόγραφη γνώμη του. Για αυτές τις επιπλέον χρεώσεις δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της Κλινικής προς την BookingClinic.

3.3.4 Τα παράπονα ή οι απαιτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από κάθε Κλινική ή τα ειδικά αιτήματα των Ασθενών διαχειρίζονται από την συγκεκριμένη Κλινική, χωρίς τη μεσολάβηση ή παρέμβαση της BookingClinic. H BookingClinic δεν φέρει ευθύνη και αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τις απαιτήσεις των Ασθενών. Η BookingClinic.com μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της Κλινικής και του Ασθενή και να βοηθήσει τον Ασθενή μόνο με την επικοινωνία.

3.4.   Διαδικασία Πληρωμών

3.4.1. Στάδιο προκαταβολής από τον Ασθενή

Για την οριστικοποίηση της κράτησης ο Ασθενής με τη χρήση πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας ή με κατάθεση μετρητών θα προκαταβάλει το 10% του κόστους που θα ορίζεται στον Ιστοχώρο ως προκαταβλητέο επί της συνολικής αξίας του προγράμματος που έχει επιλέξει. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής της προκαταβολής θα αποστέλλεται στον ασθενή ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία της κράτησης και τη σχετική ηλεκτρονική απόδειξη είσπραξης.

3.4.2 Εξόφληση Κλινικής

Η εξόφληση του πακέτου στην περίπτωση Ασθενών εξωτερικού (κάτοικος εξωτερικού) θα γίνεται το αργότερο έως 48 ώρες πριν την εισαγωγή τους στην Κλινική. Για τους Ασθενείς που είναι κάτοικοι Ελλάδος η εξόφληση μπορεί να γίνεται  κατά την εισαγωγή τους στην Κλινική.

Η Κλινική μετά την κράτηση και την καταβολή της προκαταβολής, 10% επί της συνολικής αξίας του προγράμματος, ενημερώνει τον ασθενή για τον τρόπο εξόφλησης της υπόλοιπης αξίας του πακέτου. 

  1. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του ασθενούς στην προγραμματισμένη ημερομηνία εισαγωγής του, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως την Κλινική, ενώ έχει εξοφλήσει το σύνολο της αξίας του προγράμματος που έχει επιλέξει, και δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας για την μη εμφάνισή του,  η Κλινική, πέραν της παρακράτησης της προκαταβολής του 10% που θα επιμερίζεται ισόποσα μεταξύ της Κλινικής και της BookingClinic όπως ορίζεται στο άρθρο 2.4.2.1, θα παρακρατεί επιπλέον ένα 10% της συνολικής αξίας του προγράμματος ως αποζημίωση για την  αναπόδεικτη ζημία της όσον αφορά την ακύρωσή του. Το αυτό ισχύει και στην περίπτωση που ο ασθενής έχει εξοφλήσει το σύνολο του προγράμματος, αλλά ακυρώσει επίσης χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή σοβαρής ασθενείας του, την προγραμματισμένη εισαγωγή του σε λιγότερο από 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

  1. Σε περίπτωση που ο ασθενής ενημερώσει την Κλινική  στο διάστημα των τελευταίων επτά ημερών αλλά όχι αργότερα από 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εισαγωγής, ότι δεν μπορεί να εισαχθεί λόγω ασθένειας ή για άλλο προσωπικό λόγο στην προγραμματισμένη ημερομηνία, είτε έχει εξοφλήσει είτε όχι το συνολικό κόστος του προγράμματος που έχει επιλέξει  τότε,

α) εφόσον η Κλινική και ο Ασθενής συμφωνήσουν για νέα, εναλλακτική ημερομηνία εισαγωγής, αυτό γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση του Ασθενούς, ή

β) εφόσον ο ασθενής ακυρώσει τελείως την θεραπεία, τότε παρακρατείται μόνο η προκαταβολή, η οποία επιμερίζεται ισόποσα στην Κλινική και στην BookingClinic, και του επιστρέφεται το ποσό της εξόφλησης.

  1. Σε περίπτωση που κατά την εισαγωγή του ασθενούς, η Κλινική διαπιστώσει ιατρικό πρόβλημα που επιβάλλει την μετάθεση των ιατρικών πράξεων ή και της νοσηλείας, τότε  η Κλινική και ο Ασθενής προγραμματίζουν και συμφωνούν για αλλαγή της ημερομηνίας εισαγωγής χωρίς καμία επιβάρυνση του Ασθενούς.

  1. Σε περίπτωση που κατά την εισαγωγή του ασθενούς η Κλινική διαπιστώσει ιατρικό πρόβλημα που επιβάλλει την ματαίωση των ιατρικών πράξεων ή και της νοσηλείας του που είχαν προγραμματισθεί τότε η Κλινική επιστρέφει το σύνολο του ποσού που έχει εξοφληθεί εκτός της προκαταβολής και παρακρατώντας τυχόν έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά την εισαγωγή του Ασθενούς.

Για οποιαδήποτε διαφωνία μεταξύ Ασθενούς και Κλινικής  επί του θέματος της εξόφλησης ή της ακύρωσης του προγράμματος που έχει επιλεχθεί από τον Ασθενή, η BookingClinic ουδεμία ευθύνη φέρει και το θέμα επιλύεται αποκλειστικά μεταξύ  της Κλινικής και του Ασθενούς.

Την ημέρα εξόδου από την Κλινική, η Κλινική θα εκδίδει τιμολόγιο παροχής ιατρικών υπηρεσιών το οποίο θα περιλαμβάνει το 100% της αξίας του προγράμματος που είχε επιλεγεί δηλαδή την προκαταβολή 10% και την καταβολή του υπολοίπου 90% καθώς και τυχόν επιπλέον χρεώσεις, οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια νοσηλείας για τις οποίες ο Ασθενής ενημερώθηκε και συμφώνησε.

3.4.3 Προθεσμία Ακύρωσης από τον Ασθενή

Ο Ασθενής θα έχει τη δυνατότητα ακύρωσης της θεραπείας μέχρι και επτά (7)  ημερολογιακές ημέρες πριν την πραγματοποίησή της, όπου θα του επιστρέφεται το σύνολο της προκαταβολής, πέραν των κρατήσεων paypal και πιστωτικών καρτών.

Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα μικρότερο των επτά (7) ημερολογιακών ημερών πριν την πραγματοποίηση της θεραπείας, ο Ασθενής θα επιβαρύνεται με το 100% της παρακράτησης της  προκαταβολής του.

3.5. Extranet

H BookingClinic έχει διαθέσει σε κάθε Κλινική έναν κωδικό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που επιτρέπει στις Συνεργαζόμενες Κλινικές να έχουν πρόσβαση στο Extranet.

3.6. Συμβάν Ανώτερης Βίας

Σε περίπτωση Συμβάντος Ανώτερης Βίας, η Κλινική δε θα επιβάλει στους Ασθενείς που επηρεάζονται από το Συμβάν Ανώτερης Βίας καμία χρέωση για την ακύρωση της κράτησής ή της μη εμφάνισης στην κλινική κατά την ημερομηνία κράτησης η της τροποποίησης της κράτησης των. Στην περίπτωση λογικών και δικαιολογημένων αμφιβολιών, η Κλινική μπορεί να ζητήσει από τον Ασθενή έγγραφα (δημόσια ή ιδιωτικά) που να αποδεικνύει την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ του Συμβάντος Ανώτερης Βίας και της ακύρωσης, μη εμφάνισης ή τροποποίησης της κράτησης (και στη συνέχεια να παράσχει στην BookingClinic αντίγραφο αυτού του αποδεικτικού). Για να καταγραφεί μια ακύρωση, μη εμφάνιση ή τροποποίηση της κράτησης σε περίπτωση ανώτερης βίας, η Κλινική πρέπει να ενημερώσει την BookingClinic μέσα σε 2  (δύο) εργάσιμες μέρες μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία εισαγωγής ή τη μη εμφάνιση ή ακύρωση.

Σε περίπτωση Συμβάντος Ανώτερης Βίας από την μεριά της Κλινικής, η Κλινική θα πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως τους Ασθενείς που επηρεάζονται και θα προτείνει αλλαγή της προγραμματισμένης ημερομηνίας επέμβασης, θεραπείας ή αποκατάστασης, η αλλαγή γιατρού σε περίπτωση που και ο γιατρός επηρεάζεται από το Συμβάν. Σε περίπτωση που οι Ασθενείς δεν αποδεχθούν οποιαδήποτε άλλη προτεινόμενη ημερομηνία η αλλαγή γιατρού, τότε η συμφωνία κηρύσσεται άκυρος και η προκαταβολή επιστρέφεται στους Ασθενείς στο σύνολό της.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ BookingClinic

4.1 Με την παρούσα σύμβαση, κάθε Κλινική έχει δώσει στην BookingClinic μη αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης και άδεια χρήσης για:

(α) να κάνει χρήση, να επικοινωνεί και να διαθέτει με όσα έχουν συμφωνηθεί για τα στοιχεία των Πνευματικών Δικαιωμάτων της κάθε Κλινικής, όπως έχουν δοθεί στην BookingClinic από τις Κλινικές και τα οποία είναι απαραίτητα για την BookingClinic να ασκήσει τα δικαιώματά της και να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της.

(β) να κάνει χρήση και να χρησιμοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο τις Πληροφορίες της κάθε Κλινικής για τους σκοπούς των κρατήσεων μέσω της BookingClinic.

4.2. Δεδομένα Ασθενών και σχόλια Ασθενών

4.2.1 Η BookingClinic θα διαβιβάζει στη σχετική Κλινική την αίτηση του Ασθενούς για κράτηση, της οποίας τα στοιχεία θα περιλαμβάνουν την επιθυμητή από τον Ασθενή ημερομηνία άφιξης, τον τύπο επέμβασης / θεραπείας το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του Ασθενή καθώς και άλλα ειδικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από τον Ασθενή. Με την υποβληθείσα από τον Ασθενή αίτηση για κράτηση τεκμαίρεται ότι ο Ασθενής συγκατατίθεται ως υποκείμενο δεδομένων στην επεξεργασία από την BookingClinic ως υπεύθυνη επεξεργασίας αυτών. Η Booking Clinic είναι η μόνη υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που καταχωρεί ο εκάστοτε ασθενής στην ιστοσελίδα της και υποχρεούται να μεριμνήσει ώστε να διαθέτει την ρητή συγκατάθεση έκαστου ασθενούς.

4.2.2 Η Bookingclinic έχει τη διακριτική ευχέρεια να ζητήσει από τους ασθενείς που έχουν διαμείνει στην Κλινική να προβούν σε αξιολόγηση, βαθμολόγηση βάσει συγκεκριμένων προκαθορισμένων ερωτήσεων καθώς και υποβολή σχολίων για τις υπηρεσίες της Κλινικής.

4.2.3 Η BookingClinic διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύει τις βαθμολογίες που προκύπτουν από τις απαντήσεις στα προκαθορισμένα ερωτήματα. Δεσμεύεται για την μη δημοσίευση των λοιπών σχολίων τα οποία όμως προωθεί προς την σχετική Κλινική και τον ιατρό για την ενημέρωσή τους. Η Κλινική αναγνωρίζει ότι η BookingClinic είναι μόνο διανομέας (χωρίς καμία υποχρέωση να επιβεβαιώσει) και όχι εκδότης των εν λόγω σχολίων.

 

4.2.4 Η BookingClinic δεν έχει και αποποιείται κάθε ευθύνης και υποχρέωσης για το περιεχόμενο και τις συνέπειες τυχόν παρατηρήσεων ή σχολίων τα οποία απλώς μεταβιβάζει ως έχουν προς την Κλινική και τον ιατρό.

4.2.5 Η Booking Clinic δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη ανταπόκρισή της στις υποκειμενικές προσδοκίες των Ασθενών.

4.2.6 H BookingClinic δικαιούται να προωθήσει τις υπηρεσίες που παρέχει, χρησιμοποιώντας το όνομα της Κλινικής σε online μάρκετινγκ της ιστοσελίδας της μέσω υφιστάμενων ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως Google, Facebook, κλπ.

4.2.7 Η σειρά με την οποία η Κλινική εμφανίζεται στον Ιστοχώρο, καθορίζεται από την BookingClinic. Η σειρά εμφάνισης βασίζεται και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως, ο αριθμός των κρατήσεων και θεραπειών που πραγματοποιείται από την Κλινική μέσω της BookingClinic, η βαθμολογία στα σχόλια των Ασθενών, το ιστορικό της εξυπηρέτησης και ο βαθμός ικανοποίησης των Ασθενών.

5. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ

Στον Ιστοχώρο πραγματοποιείται από τους Ασθενείς η αξιολόγηση της κάθε Κλινικής και των ιατρών.

5.1. Αξιολόγηση Κλινικής και φιλοξενίας από τον Ασθενή

Ο Ασθενής έχει την δυνατότητα να αξιολογεί την Κλινική στα παρακάτω ενδεικτικά κριτήρια με βαθμολογία κλίμακας από το 0 έως το 10:

(α) Εξοπλισμός, υλικά

(β) Δωμάτια, άνεση

(γ) Καθαριότητα

(δ) Προσωπικό, ευγένεια, φιλικότητα, οικειότητα

(ε) Ποιότητα, ποικιλία φαγητού

(στ) Κοινόχρηστοι χώροι

(ζ) Ησυχία, οργάνωση, εξυπηρέτηση

(η) Τήρηση κανονισμών, ωραρίων κλπ

5.2 Βαθμός ικανοποίησης ασθενούς από τον ιατρό

Η αξιολόγηση εκ μέρους του Ασθενούς αφορά την συμπεριφορά του ιατρού και όχι στην ιατρική επάρκεια, καθώς κάτι τέτοιο, πιθανώς δε μπορεί να το αξιολογήσει ο ίδιος ο ασθενής. Η αξιολόγηση εστιάζει στα παρακάτω ενδεικτικά κριτήρια με βαθμολογία κλίμακας από το 0 έως το 10:  

(α) Συμπεριφορά ιατρού (τρόπος ομιλίας, διάθεση για την απάντηση πιθανόν αποριών του ασθενούς, ευγένεια)

(β) Ικανότητα ιατρού επεξήγησης στον ασθενή των λεπτομερειών της ασθένειας αλλά και της διαδικασίας της θεραπείας.

(γ) Αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας

(δ) Χρόνος που διαθέτει στη συζήτηση και τις επεξηγήσεις.

(ε) Προσβασιμότητα ιατρού μετεγχειρητικά.

6. DISCLAMER (ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ)

6.1 Οι πληροφορίες που περιέχονται στην Ιστοσελίδα αυτή παρέχονται από την Booking Clinic η οποία προσπαθεί να είναι επικαιροποιημένες και ακριβείς. Ωστόσο, στην προσπάθειά της αυτή να επικαιροποιεί και να διατηρεί ακριβείς τις πληροφορίες αυτές, η BookingClinic σε καμία περίπτωση δεν δηλώνει ούτε εγγυάται, ρητά ή σιωπηρά, την πληρότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία, την καταλληλότητα ή τη διαθεσιμότητα της αναφορικά με την Ιστοσελίδα ή τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες ή σχετικές εικόνες και τα βίντεο που περιέχονται στην Ιστοσελίδα για οποιοδήποτε σκοπό.

6.2. Σε κάθε περίπτωση η BookingClinic δεν θα ευθύνεται για καμία απώλεια ή ζημία συμπεριλαμβανομένης θετικής ή αποθετικής ζημίας ή διαφυγόντα κέρδη ή απώλεια δεδομένων που απορρέουν ή σχετίζονται με τη χρήση αυτής της Ιστοσελίδας. Η BookingClinic δεν ευθύνεται για ελλείψεις ή ελαττώματα των υπηρεσιών.

6.3. Δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη της Ιστοσελίδας να συνδέεται με άλλους συνδέσμους οι οποίοι όμως δεν ελέγχονται από την BookingClinic. Δεν έχουμε τον έλεγχο της φύσης, του περιεχομένου και της διαθεσιμότητας των άλλων Ιστοσελίδων. Η συμπερίληψη στην Ιστοσελίδα μας και άλλων συνδέσμων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι συστήνουμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις που εκφράζονται σε αυτούς.

6.4. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ομαλή και συνεχή (απρόσκοπη) λειτουργία της Ιστοσελίδας.. Ωστόσο, η BookingClinic δεν είναι υπεύθυνη για την περίπτωση που η Ιστοσελίδα είναι μη διαθέσιμη προσωρινά λόγω τεχνικών θεμάτων πέρα από τον έλεγχό μας.

6.5.Στο βαθμό που επιτρέπεται από το Νόμο, η BookingClinic οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι αυτής δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για άμεση ή έμμεση ζημία ή απώλεια, προβλεπόμενη ή όχι, συμπεριλαμβανομένης και κάθε έμμεσης, επακόλουθης ειδική ή συνήθη ζημία που απορρέει από την χρήση της Ιστοσελίδας ή κάθε πληροφορίας που περιέχεται σε αυτήν.

6.6 Στο βαθμό που επιτρέπεται από το Νόμο, η BookingClinic οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι αυτής δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, δεν υπόσχονται , δεν εγγυώνται, (ρητά ή σιωπηρά) για τις υπηρεσίες, τη λειτουργία, την ασφάλεια των Κλινικών στην Ιστοσελίδα αυτή. Η BookingClinic οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι αυτής δεν ευθύνονται για καμία αμέλεια είτε της Κλινικής είτε των γιατρών τους. Οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιλογή της Κλινικής για θεραπεία γίνεται με δική τους ευθύνη.

Πολιτική Απορρήτου

(Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απριλίου 2019)

Στις 25 Μαΐου 2018 η επεξεργασία (συλλογή, διατήρηση, καταχώρηση, αποθήκευση, διαβίβαση, κ.ά.) των προσωπικών δεδομένων σας ρυθμίζεται - σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - από τον 2016/679 Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ)  και ήδη  με τον υπ’αριθ. 125(Ι)/2018  Νόμο στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου για τη προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών..

Ο ΓΚΠΔ αυξάνει τις υποχρεώσεις των υπεύθυνων επεξεργασίας (επιχειρήσεων και οργανισμών) κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και τα δικαιώματά σας ως υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων και συνάμα δημιουργεί καινούργια.

Η εταιρία με εμπορική επωνυμία Κ.C. Booking Clinic Services LtD, που εδρεύει στην Κύπρο, καταχωρήθηκε δε στα Βιβλία Εταιριών της Κύπρου με Αριθμό Μητρώου HE366022, και με κύριο αντικείμενο αυτό του παρόχου διαμεσολάβησης και κρατήσεων υπηρεσιών υγείας η οποία εν συντομία θα καλείται Booking Clinic.

H BookingClinic εναρμονισμένη με τις διατάξεις του ως άνω Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) και του υπ’αριθ. 125(Ι)/2018  Νόμου, με σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων θέτει με σαφήνεια και διαφάνεια τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και νόμιμη επεξεργασία αυτών.

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι:

Α. Απλά προσωπικά δεδομένα: Όνομα και επώνυμο πελάτη/ασθενή, Φύλο, Ηλικία, Εθνικότητα, Διεύθυνση και τόπο διαμονής, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Αριθμό τηλεφώνου, Η την εθνική ιατρική ασφάλιση του πελάτη/ασθενή,το όνομα του γιατρού που έχετε επιλέξει για τη θεραπεία σας,  το ονοματεπώνυμο των εκπροσώπων των Κλινικών,

Β. Ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα – ευαίσθητα: θεραπεία/εξέταση/ διαγνωστικός έλεγχος/ επέμβαση/ασθένεια για την οποία ο Ασθενής επιλέγει να κάνει Κράτηση.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η  BookingClinic ενημερώθηκε πλήρως για τις νέες κανονιστικές διατάξεις του ΓΚΠΔ και του υπ’αριθ. 125(1)/2018 Νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι προβαίνει στις δέουσες ενέργειες εναρμόνισής της με τον ΓΚΠΔ με σκοπό την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Διαβάστε προσεκτικά και κατανοήστε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά και ξεκάθαρα  για την επεξεργασία αυτών από την επιχείρησή μας.

 

Ι .ΟΡΙΣΜΟΙ

Για την ορθή  κατανόηση της παρούσης δίνονται οι παρακάτω ορισμοί:

1. «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,

2.  «επεξεργασία»: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,

3.  «περιορισμός της επεξεργασίας»: η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον,

4.  «κατάρτιση προφίλ»: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία, την οικονομική κατάσταση, την υγεία, τις προσωπικές προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, την αξιοπιστία, τη συμπεριφορά, τη θέση ή τις μετακινήσεις του εν λόγω φυσικού προσώπου,

5.  «υπεύθυνος επεξεργασίας»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους,

6. «εκτελών την επεξεργασία»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας,

7.  «αποδέκτης»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

8.  «τρίτος»: οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα,

9.  «συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων: κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν,

10.  «παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»: η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία,

11.  «γενετικά δεδομένα»: τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τα γενετικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου που κληρονομήθηκαν ή αποκτήθηκαν, όπως προκύπτουν, ιδίως, από ανάλυση βιολογικού δείγματος του εν λόγω φυσικού προσώπου και τα οποία παρέχουν μοναδικές πληροφορίες σχετικά με την φυσιολογία ή την υγεία του εν λόγω φυσικού προσώπου,

12. «βιομετρικά δεδομένα»: δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία προκύπτουν από ειδική τεχνική επεξεργασία συνδεόμενη με φυσικά, βιολογικά ή συμπεριφορικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου και τα οποία επιτρέπουν ή επιβεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση του εν λόγω φυσικού προσώπου, όπως εικόνες προσώπου ή δακτυλοσκοπικά δεδομένα,

13.  «δεδομένα που αφορούν την υγεία»: δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία σχετίζονται με τη σωματική ή ψυχική υγεία ενός φυσικού προσώπου, περιλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας, και τα οποία αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

 

IΙΙ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η επιχείρησή μας με την επωνυμία Κ.C. Booking Clinic Services LtD, που εδρεύει στην Κύπρο, καταχωρήθηκε δε στα Βιβλία Εταιριών της Κύπρου με Αριθμό Μητρώου HE366022, και με κύριο αντικείμενο αυτό του παρόχου διαμεσολάβησης και κρατήσεων υπηρεσιών υγείας η οποία εν συντομία θα καλείται Booking Clinic, αποτελεί τον υπεύθυνο προστασίας των προσωπικών δεδομένων τα οποία επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΙV. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Για την επίτευξη αυτών των σκοπών η Booking Clinic, συλλέγει τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα των παρακάτω ομάδων υποκειμένων:

1. Πελατών/Ασθενών που αναζητούν μέσω της διαδυκτιακής μας πλατφόρμας να  βρούνε, συγκρίνουνε, και κάνουνε κράτηση στην καλύτερη Κλινική με παράλληλη εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

2. Tου θεράποντος ιατρού που επιλέγεται ως κατάλληλος για την θεραπεία του Ασθενούς.

3. Των εκπροσώπων των Κλινικών με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

4. Των συνεργατών μας τρίτων  και των εκτελούντων την επεξεργασία

5. Των εργαζόμενων της επιχείρησης.

 

V. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Α. Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι τα απλά όπως:

     - Όνομα και επώνυμο

     - Φύλο

     - Ηλικία

     - Εθνικότητα

     - Διεύθυνση και τόπο διαμονής.

     - Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

     - Αριθμό τηλεφώνου.

     - Εθνική ιατρική ασφάλιση

     - Ονοματεπώνυμο του ιατρού και ειδικότητα αυτού

     - Ονοματεπώνυμο του τρίτου συνεργάτη και του εκτελούντος την επεξεργασία

     - Διεύθυνση (χώρα, πόλη, οδός, αριθμός, τ.κ.)

     - Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό, κινητό)

     - ΑΦΜ, ΑΜ σε επαγγελματικό Σύλλογο

     - ΑΜΚΑ

     - Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού

Β. Ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα – ευαίσθητα.

    Θεραπεία /ασθένεια/εξέταση/ιατρική διάγνωση/επέμβαση που αφορά την Κράτηση

 

VI. ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α. Για να εκπληρώσουμε την συμβατική μας υποχρέωση προς τους πελάτες/ασθενείς: 

1. Να συμβουλέψουμε και διευκολύνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι Ασθενείς επιλέγουν  τη νοσηλεία και τη θεραπεία τους  και τελικά να κάνουν κράτηση σε Κλινική και με γιατρό της επιλογής τους.

2. Να παρέχουμε ενδελεχείς και συγκρίσιμες πληροφορίες για το ιατρικό προσωπικό και την Κλινική (εμπειρία, υπηρεσίες νοσηλείας, αξιολόγηση, βαθμό ικανοποίησης των ασθενών, κόστος και ακόμη περισσότερα) που θέλετε να κάνετε κράτηση.

B.  Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και σύναψη σύμβασης συνεργασίας με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, τους τρίτους συνεργάτες και εκτελούντες την επεξεργασίας.

Γ.  Η επικοινωνία όταν είναι απαραίτητη.

Δ. Για συμμετοχή σε επιστημονική /στατιστική έρευνα

Ε. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις:

  1. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση  της Booking Clinic,  στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις,
  2. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ενώπιον των δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής,
  3. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση σε έννομη υποχρέωσή μας όπως στις φορολογικές μας υποχρεώσεις,
  4. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων
  5. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος από την Booking Clinic,  που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον,
  6. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για λόγους ουσιαστικού δημόσιου συμφέροντος, βάσει του δικαίου της Ένωσης ή κράτους μέλους, το οποίο είναι ανάλογο προς τον επιδιωκόμενο στόχο, και σέβεται την ουσία του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων και προβλέπει κατάλληλα και συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων.
  7. Για την σύναψη σύμβασης με επαγγγελματία του τομέα υγείας ο οποίος υπόκειται στην  υποχρεώση τήρησης του επαγγελματικού απορρήτου βάσει του δικαίου Ε.Ε. ή του κράτους μέλους ή βάσει κανόνων που θεσπίζονται από αρμόδιους εθνικούς φορείς.

 

VΙΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES

1. Η ιστοσελίδα μας https://www.bookingclinic.com  έχει τη ευχέρεια να χρησιμοποιεί cookies και ιστοφάρους (web beacons) ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και της καλής λειτουργίας των υπηρεσιών της.

2. Τα Cookies αποτελούν μικρά αρχεία προσωρινής αποθήκευσης (text files), τα οποία αποστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας στην ιστοσελίδα μας, να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζει τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα web beacons περιλαμβάνουν τυποποιημένα στοιχεία από τον φυλλομετρητή ιστού σας (web browser), όπως π.χ. o τύπος και γλώσσα φυλλομετρητή, η διεύθυνση, η διεύθυνση IP σας (Πρωτόκολλο Διαδικτύου), και οι ενέργειες σας στην ιστοσελίδα μας, όπως οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και οι σύνδεσμοι στους οποίους κάνατε ‘κλικ’. Τα Cookies & οι ιστοφάροι (web beacons) δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να μας επιτρέπουν να σας παρουσιάσουμε διαφημιστικό & επιμορφωτικό περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

3. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies & οι ιστοφάροι (web beacons) χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη λειτουργία των δικτυακών τόπων και να παρέχουν πληροφορίες από την περιήγηση των χρηστών σε αυτούς, να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία, όπως ο τύπος του φυλλομετρητή και το λειτουργικό σύστημα, η σελίδα παραπομπής, η διαδρομή στο site, το domain του ISP (Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου) κλπ. με σκοπό να τους γίνει αντιληπτό πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας στις προσωπικές σας ανάγκες και να εντοπίσουμε και να προλάβουμε απειλές κατά της ασφάλειας και καταχρήσεις. Εάν χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, τα cookies και οι ιστοφάροι δεν μπορούν να σας εντοπίσουν προσωπικά.

4. Τα cookies χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Α. Cookies Επιδόσεων. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση, κ.λπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας μας.

Β. Cookies Analytics. Βελτιώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας για να απλοποιήσουμε την αναζήτηση. Οι πιο χρήσιμες πληροφορίες που λαμβάνουμε για αυτόν τον σκοπό έρχονται από τα Analytics Cookies και προσδιορίζουν ανώνυμα πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες και πώς περιηγούνται στις σελίδες μας.

5. Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρείας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα μας.

6. Η ιστοσελίδα μας  δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη σας για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

7. Μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από μία τέτοια χρήση των cookies από την Google, πατώντας εδώ. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τον Περιηγητή σας (Chrome, Firefox, Edge κ.λπ), να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ' αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

8. Η ιστοσελίδα μας δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ., επαναληπτικό μάρκετινγκ, κ.τλ.). Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής αλλά και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google. Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.

9. Η ιστοσελίδα μας συμμορφώνεται με την Πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες.

10. Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε αυτή την πολιτική για cookies οποτεδήποτε. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα πολιτική cookies θα ισχύσουν από τη στιγμή που η αναθεωρημένη πολιτική cookies είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας.

11. Διαφημιστές τρίτων μερών και άλλες επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε μπορεί να χρησιμοποιούν τα δικά τους cookies για να συλλέξουν πληροφορίες που αφορούν στις δραστηριότητές σας στην ιστοσελίδα μας. Δεν ελέγχουμε αυτά τα cookies.

12. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες http://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και http://www.allaboutcookies.org/.

 

  1. ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  1. Η συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων,
  2. Η συμμόρφωση της Booking Clinic στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις,
  3. Η σύναψη της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της επιχείρησης με πελάτες
  4. Η θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ενώπιον των  δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής,
  5. Η εκπλήρωση καθήκοντος από  Booking Clinic  που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον,
  6. Η συμμόρφωση στο ουσιαστικό δημόσιο συμφέρον, βάσει του δικαίου της Ένωσης ή κράτους μέλους, το οποίο είναι ανάλογο προς τον επιδιωκόμενο στόχο, και σέβεται την ουσία του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων και προβλέπει κατάλληλα και συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων.
  7. Η επεξεργασία γίνεται δυνάμει σύμβασης με επαγγγελματία του τομέα υγείας ο οποίος υπόκειται στην  υποχρεώση τήρησης του επαγγελματικού απορρήτου βάσει του δικαίου Ε.Ε. ή του κράτους μέλους ή βάσει κανόνων που θεσπίζονται από αρμόδιους εθνικούς φορείς.

IX. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

  1. Τα προσωπικά σας δεδομένα στις φόρμες προσωπικών δεδομένων αποθηκεύονται για δέκα (10) χρόνια από τη γνωστοποίησή τους σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
  2. Τα ειδικής κατηγορίας (ευαίσθητα) προσωπικά δεδομένα  αποθηκεύονται για δέκα (10) έτη.

 

Όλα τα ανωτέρω με την επιφύλαξη έννομης υποχρέωσης που απορρέει από την Ελληνική Νομοθεσία και την Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

X. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η διοίκηση και συνεργάτες της Booking Clinic  που επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν λάβει γνώση των ρυθμίσεων του ΓΚΠΔ για τη νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεσμεύονται από την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Τα προσωπικά δεδομένα, όπως αυτά δηλώνονται στις σχετικές φόρμες από τα υποκείμενα, ανακοινώνονται στις Κλινικές που συνεργαζόμαστε, εξωτερικούς συνεργάτες (δικηγορικό γραφείο, λογιστικό γραφείο, εταιρεία μηχανογράφησης)

Μπορεί να υποχρεωθούμε να αποκαλύψουμε ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν Προσωπικά Δεδομένα σας, όταν μας ζητηθεί στις παρακάτω περιπτώσεις: Για τη συμμόρφωσή μας σε απαίτηση που προκύπτει από τον νόμο ή από δικαστική απόφαση, κλήτευση, ένταλμα κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας. Σε περίπτωση αλλαγής διοίκησης στην εταιρεία μας (είτε με συγχώνευση, πώληση, μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων ή με άλλο τρόπο).

 

ΧI. ΕΚΤΕΛΩΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η εταιρεία μας μπορεί να εκχωρήσει προσωπικά δεδομένα πελατών/ασθενών  κατόπιν σύναψης σχετικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών, στους παρακάτω εκτελούντες την επεξεργασία: Ειδικότερα:

  1. Εξωτερικό Λογιστή & Οικονομικό σύμβουλο για διεκπεραίωση φορολογικών υποχρεώσεων, μισθοδοσίας των εργαζομένων και έκδοσης
  2. Εξωτερικό γραφείο μηχανογράφησης για τη μηχανοργάνωση της εταιρίας.
  3. Εξωτερικό τεχνικό ασφαλείας για την διασφάλιση της απρόσκοπτης και εύρυθμης λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας.

 

XII. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖOYME ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣOYME ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων εφαρμόζουμε εύλογες διαδικασίες για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων.  Μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει άδεια πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών της ιστοσελίδας μας και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του ατόμου στο διαδίκτυο αποτελεί αυτονόητη δέσμευση.

Όλοι οι εργαζόμένοι και συνεργάτες της  Booking Clinic  αρμόδιοι για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι ενημερωμένοι για την παρούσα πολιτική απορρήτου και δεσμεύονται από αυτή κατά την επεξεργασία των στοιχείων σας καθώς και από την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Οι Κλινικές που συνεργαζόμαστε έχουν ήδη εναρμονιστεί με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ και πληρούν όλες τα οργανωτικά με τεχνικά μέσα για την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

ΧIII. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δικαιούστε να υποβάλλετε αίτημα μέσω email στον υπεύθυνο επεξεργασίας των δεδομένων της επιχείρησής μας κύριο Θωμά Χατζηστεργίου στο info@bookingclinic.com το οποίο πρέπει να απαντηθεί σε ένα (1) μήνα στις παρακάτω περιπτώσεις:

Για τον έλεγχο των προσωπικών σας στοιχείων. 

  1. Για διόρθωση τυχόν ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.
  2. Για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας.
  3. Για τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εάν πιστεύετε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς που δόθηκαν ή γιατί  ανακαλέσατε την συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία.
  4. Για τον περιορισμό της επεξεργασίας, αν αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας έως την εξακρίβωση της ακρίβειας αυτών από τον υπεύθυνο επεξεργασίας, ή τον περιορισμό της επεξεργασίας στο βαθμό που είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων από τον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  5. Για τη λήψη των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και τη διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (Δικαίωμα φορητότητας).
  6. Για την εναντίωσή σας ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.
  7. Για να υποβάλετε παράπονο για παραβίαση των νομίμων δικαιωμάτων σας.
  8.  Δικαιούστε να υποβάλετε παράπονο ή καταγγελία στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μπορείτε δηλαδή να υποβάλετε το έντυπο παραπόνου/καταγγελίας με τους εξής τρόπους, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα http://www.dataprotection.gov.cy . 

 

ΧΙV. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η εταιρεία δικαιούται να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμοστέα/επικαιροποιημένη έκδοση θα βρίσκεται πάντοτε αναρτημένη στο site της εταιρείας μας. Σας παροτρύνουμε να ελέγχετε ενίοτε την Πολιτική Απορρήτου προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις

mail_outlineΧρειάζεστε βοήθεια;